Let op, is het een noodgeval bel dan met 112.

Algemene Voorwaarden

De chattherapie van PratenOnline kan in bijna alle situaties nuttig en helpend zijn. De chattherapie is niet geschikt als je nu of kortgeleden last hebt gehad van een psychose en of dissociatie. In dat geval kun je niet terecht bij PratenOnline. We adviseren je dringend om contact te zoeken met je huisarts. En niet door te gaan met verdere inschrijving hier.

PratenOnline is een website voor jongeren en jongvolwassenen vanaf twaalf tot vierentwintig jaar. Hieronder legt PratenOnline uit, waarom de leeftijdsgrens bij twaalf jaar ligt. Dat heeft te maken met wetten en regels.

Wetten en regels

Onder de twaalf
Jongeren onder de twaalf jaar hebben toestemming van hun ouders nodig voor een behandeling. Of dat nou een behandeling bij de dokter is, gesprekken met een hulpverlener of een chat via PratenOnline.

Tussen twaalf en zestien
Ben je tussen de twaalf en zestien? Dan heb je eigenlijk wel toestemming van je ouders nodig voor een behandeling of chat. Maar als je dat echt niet wilt, dan maken we toch een chatafspraak met jou. Dat doen wij als we zeker denken te weten dat jij goed in staat bent om zelf deze beslissing te nemen en de chat jou kan helpen. Onder die voorwaarden mogen wij jou zonder toestemming van je ouders, helpen.

Boven de zestien
Boven de zestien, bepaal je het helemaal zelf. Je hoeft dus geen toestemming aan je ouders te vragen om van de hulp van PratenOnline gebruik te maken.

Op de site: www.jadokterneedokter.nl, vind je meer over wetten en hulpverlening.